torstai 19. joulukuuta 2013

Työstressistä joulustressiin

Huhu. Alkaa olla tämä vuosi yhtä työpäivää vaille paketissa. Huomenna siis vielä arkiseen aherrukseen ja sitten vaihdan lomamoodin päälle ja palaan kustannuspaikalle vasta 2.1. En tiedä teistä, mutta minä odota huomista klo 16 kuin hepo kesää!

Viime päivinä on todella alkanut tajuta miten kerta kaikkisen uupunut onkaan. Pienetkin vastoinkäymiset keljuttaa ja pitää miltei purra hammasta ettei kirkuisi ääneen. Puhumattakaan selittämättömistä ja pidättelemättömistä kyynelistä. Tänä aamuna viimeeksi töihin ajaessa radiosta tuli Tonttu-joululaulu ja kyyneleet vaan tulvi väkisin silmistä. Ai että hieman herkillä?

Uskon kyllä, että tuo 1,5 viikon huili tähän väliin tekee tehtävänsä. Toivottavasti siis töihin palatessa on edes hieman elpynyt olo ja jaksaa painattaa taas pitkälle kevääseen ennenkuin pääsee talviloman viettoon.

Jemmasin siis talvilomaani huhtikuun puolivälin paikkeille. Ollaan suunniteltu parin viikon trippiä ulkomaille silloin, niin kaikki käytettävissä olevat lomat on säästettävä siihen. No, se on sitten ainaki vuoden totaalinollaus! Vuodenvaihteen jälkeen pitänee alkaa tsekkailla lentoja pikkuhiljaa.

Ensi vuodelle on muutenkin varsin paljon kivoja juttuja, joita odottaa jo nyt! 7.3. ollaan menossa katsomaan teiniaikojen rakkautta, Backstreet Boysia Hartwall Arenalle. Toukokuun lopussa on Sonisphere, jossa siis pääesiintyjänä Metallica. Sinnekin hankin meille liput. Kirsikkana kakun päällä vielä Cheekin stadionkeikalle hankitut liput. Oli kyllä usko loppua niiden pilettien kanssa, mutta sain kuin sainkin napattua sellaiset itselleni ja kaverille pe 22.8. keikalle. Jossain määrin toki parempikin, että missattiin sen ensin myyntiin tulleen keikan liput!

Cheek tulee tänne omillekin kotikulmille huhtikuussa keikalle, jonne en ole kyllä vielä lippuja hankkinut... Mutta elän toivossa, että töiden kautta sinne saisin pari lippua pimitettyä. Samoin suunnittelin mahdollisuuksien mukaan tekeväni Jenni Vartiaisen keikalle. Se nyt ei ole mikään ultimatepakko, mutta katsotaan jos lippuja tulee ja jää, niin sitten voisi käydä senkin katsastamassa.

Tänään olimme omalla työtiimillä syömässä ravintolassa keskellä työpäivää ja vaikka miten olenkin stressierkki ja uupunut kun apina, niin tuo reissu piristi mieltä. Ja en voi ehkä ikinä kyllin hehkuttaa ehkä maailman ihaninta esimiestäni! Vaikka meillä välillä on erimielisyyksiä, niin silti en vaihtaisi pomoani mihinkän. Hän osaa rauhoitella, tsempata ja tukea juuri silloin kun sitä eniten todellakin tarvitsee. Ja oli se ryökäle vielä joululahjankin hankkinut! Tuntuu, että on jotenkin etuoikeutettu kun voi rehellisesti kehua esimiestään.

Huomenna kun saan työt tämän vuoden osalta pakettiin (toivon siis että heti maanantaina ei tule työmaalta paniikkipuhelua) niin sitten voin vaihtaa lennosta joulustressiin, joka on kyllä jäänyt tänä syksynä täysin vaille huomiota. Joululahjat olen jo hankkinut ja kinkunkin ostin eilen. Enää on siivous ja ruokaostosten teko. Isäntä ehdotti, että oltaisiin siivottu huomenna, mutta tyrmäsin ajatuksen. Siivous on järkevintä suorittaa vasta maanantaina niin on toivoa, että talo on vielä suhtkoht järjestyksessä joulunakin! Mies kyllä meinaa vielä livistää maanantaiksi töihin eli siivousurakka jää minulle... Ellen pelaa korttejani taktisesti ja viivyttele projektin aloittamista iltapäivään jolloin isäntä ehtii juuri sopivasti auttamaan. :D

Ruokaostoksethan olisi viisainta tehdä jo aiemmin, mutta säästän ehkä yhden kauppareissun kun lähden rynnimään muiden sekaan vasta maanantaina aamulla. Kovin ihmeellisiä ostoksia ei ole tarpeen tehdä, lähinnä vaan perustarpeistoa: maitoa, leipää ja kissoille sapuskaa. Tiedän, että haalin hamsterina kaikkea vähänkin ehkä tarpeellista ostoskärryihin. Ihan kun se ruoka niiden kahden kiinniolopäivän aikana loppuisi ja nälkäkuolema korjaisi hetimiten. Aattona kuitenkin ähkytään itsemme tainnoksiin vanhempieni luona ja jompana kumpana joulupäivänä on kutsu anoppilaan lihapatojen ääreen. Eli mitään megaluokan ruokatankkausta ei tarvitse omaan jääkaappiin tehdä.

Jos en enää ennen joulua saa aikaiseksi tulla postaamaan, niin toivotan jo nyt varulta kaikille oikein rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa. :)

Tässä vielä yksi suosikkijoululauluni teillekin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti