sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Enpä olisi uskonut...

..että talonosto, muutto ja remontointi -kombo olisi näääääääin hermoja raastavaa ja verenpainetta nostattavaa.

Näinkin maltillinen ja odottamisesta nauttiva ihminen kun minä, saa kehitettyä selittämättömiä raivokohtauksia ihan vaan siitä syystä kun tavarat ovat levällään siellä täällä kun Jokisen eväät ja hommat eivät etene! Tiedän, että asia ei ole näin ja hommat ovat oikeasti myös edenneet, mutta aaaaaaivan liian hitaasti omaan mielenlaatuun nähden kun kaiken pitäisi tapahtua hetinytvälittömästi.

Tällä viikolla kylpyhuone sai kuitenkin jo seinälaatat ja nyt viikonlopun aikana ollaan itse laminoitu toinen makuuhuone. Ja aikomus on vielä tänään laittaa samaiseen makkariin tapetti seinään. Vielä kun saisi listat paikoilleen, niin sitähän pääsisi ihan oikeasti pikkuhiljaa siirtämään ensimmäiset tavarat niiden oikeille paikoille!

Hankintalista on kyllä loputtoman pitkä ja en todennäköisesti uskalla ostaa ensimmäistäkään ennenkuin ollaan tämä remontti maksettu edes suurimmilta osin. Mikäli kaikki alunperin remonttiin varattu raha olisi mennyt lyhentämättömänä alkuperäiseen tarkoitukseensa, tilanne ei olisi kovinkaan tiukka. Mutta kiitos ylihintaisten kuntotarkastusten, pankin pienestä erehdyksestä ei minun osuutta varainsiirtoverosta "muistettukaan" lisätä lainasummaan ja maksoimme sen remonttibudjetista ja muutaman muun pakkomenon jälkeen remontointiin varattuun summaan tuli kohtalainen lovi. Nyt vaan toivotaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä ettei yhtään yllätyslaskua enää tule.

Kodinkoneet keittiöön ja vaatekaapit sekä makuuhuoneeseen että eteiseen ovat kyllä pakollisia hankintoja ihan lähitulevaisuudessa. Mikäli tosiaan saadaan makuuhuoneeseemme listat ensi viikolla ja keittiökalusteet asennetaan tulevana perjantaina kuten suunniteltua, niin niitähän nuo hommat enää itkee. Ensi viikolla myös uhkasivat antaa kyytiä vanhalle vessalle ja eiköhän sinnekin ala uutta pintaa syntyä jo loppuviikosta tai sitten seuraavan viikon alusta.

Jos joku ehdottaa minulle muuttamista ja remonttia seuraavan 20...ei vaan 30 vuoden aikana, annan sille köniin kyllä ihan omakätisesti! Tiedän, että tämä narina on ihan turhaa eikä muuta tilannetta mihinkään, mutta kyllä tämä siitä huolimatta korpeaa ihan aidosti! Väliaikaista ja kuten olen ehkä 1000 kertaa itseäni tyynnytellyt: lopputulos on taatusti ihana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti