keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kuumeilua

Perjantaina olisi sitten lähtö kesälomareissuun. Suuntaamme miehen kanssa siis muutamaksi päiväksi Prahaan. Olen siis kovasti koittanut Googletella, miten tuolla voisi ne neljä päivää kuluttaa. Näkemistä on varmasti. Etenkin kun olemme menossa vanhaankaupunkiin, joka on taatusti jo ihan itsessään kokemisen arvoinen paikka. Shoppailumahdollisuuksiakin olen ennättänyt vähän kartoittaa... 0:) Ja toki ravintolatärppejä selaillut.

Liikoja ei ajateltu suunnitella etukäteen. Pitänee napata jostain kartta ja muita turistin kättäpidempiä, josta tutkailla minne lähtee milloinkin kulkemaan. Mutta sen verran, mitä noita vinkkej on katsellut, niin kävelymatkan päässä on aika paljon kaikkea. Pakattava mukaan siis jotkut jalkaystävälliset kengät, ettei ole ensimmäisen kilometrin jälkeen rakot kantapäissä ja varpaat verillä. En lähtisi ehkä balleriinoillakaan taaplaamaan kovin pitkiä matkoja. Sen virheen tein Thaimaassa viime keväänä ja olipa kiva kärsiä järjettömistä nilkkasäryistä monta päivää.

Tarkoituksemme on lähteä huomenna jo liikenteeseen. Stoppaamme ensin Kärkkäiselle ja Ikeaan. Ja jos aikaa jää, niin saatamme pyörähtää myös Jumbossa. Menemme yöksi hotelliin lentokentälle, koska lentomme lähtee perjantaiaamuna puoli kymmenen tietämissä, eli se tarkoittaisi lähtöä kotoa joskus neljän jälkeen aamuyöstä. Mukavampi siis saada nukkua vähän pidempään ja olla jo ns. kohteessa valmiina.

Meillä podetaan taas kovaa koiranpentukuumetta. Käytiin sunnuntaina katsomassa koppia koirille entisiltä huskyharrastajilta. Tarhakin on verkkoja ja ovea vaille valmis, niin mies kyllä jaksaa muistuttaa, että olisihan sinne tarhaan jotain täytettä hankittava... Eikä minulla ole mitään koiria vastaan ja kerran miehellä on aikeissa harrastaa valjakkotouhuja, niin ei kahdella veturilla oikein vielä mitään tee. Neljästä on ollut puhetta eli pari koiraa pitäisi hankkia lisää. Se vähän toki arveluttaa, että isäntä on suunnitellut ottavansa kaksi pentua yhtä aikaa! Samoilla pissin ja kakan siivoamisillahan ne sitten menee, mutta kaksi on aina enemmän kuin yksi.

Nuka nyt on jo rauhoittunut ikänsä puolesta, mutta Dinolla vielä virtaa riittää. Sekä niitä huonoja tapoja. Muutenhan molemmat on kilttejä koiria, mutta jotenkin epäilyttää että näinköhän Dino alkaa koheltaa kun tulee pari villikkoa taloon? Tai opettaa niille heti kaikki todelliset koiruutensa... Eli saa nyt nähdä, mitä tästä tulee. Ulkokoiria niistä on tarkoitus tehdä, mutta pakkohan ne on opettaa olemaan myös sisällä etteivät tuhoa kaikkea sekunnissa jos on tilanne, että koirat on pidettävä sisällä.

Tiedän kyllä niitä huskyharrastajia, joilla sellainen 10-15 päinen koiralauma viettää yönsä sisällä. Siinä onkin jo ehkä vähän haastetta... Koska eivät tämän rodun edustajat aina ole järin hiljaisia ja huomaamattomia. Mutta on taas myös niitäkin, joilla koirat ovat ulkona satoi tai paistoi. Ehkä se sellainen yöt sisällä, päivät ulkona -systeemi on ihan hyvä. Koska kyllähän koirat on itselle tähänkin saakka olleet perheenjäseniä ja tuskin se mihinkään muuttuu vaikka lauma kasvaisi parilla karvanaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti