keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Aika aikaansa kutakin...

Olin muutamia vuosia sitten melko ahkera paikallisen jääkiekon seuraaja. Kävin peleissä säännöllisesti, omistin kausikortin, pyörin vapaa-ajallani seuran kannattajaporukoissa ja luonnollisesti tiesin kaikki pelaajat sekä taustavoimat niin ulkonäöltä kun nimeltäkin. En kuitenkaan suostu myöntämään että olisin sen suuremmin "himoinnut" niitä KAIKKIA pelaajia vaikka kyllähän sitä joka kausi jostain syystä löytyi se oma "suosikki". Tokihan sitä muutamiin tuli ihastuttua palavasti, mutta siihen se sitten jäikin. Josko se ns. kuului vaan siihen elämänvaiheeseen? :D

Tänään olin työn puolesta vieraisilla paikallisessa ammattikorkeakoulussa ja erinäisten sattumien kautta tajusin, että jumalavita siinä porukassa on näitä paikallisen porukan "poikia". Sen verran olen nykyisinkin seurannut ottelu-uutisten kautta joukkueen nykytilaa, että nimet kuulostivat tutuilta. Naamataulut eivät soittaneet minkään näköisiä kelloja, mutta nyt kun asian tiedän niin ovat kyllä niin sporttiperttien näköisiä, että oksat pois. Olisi pitänyt pystyä arvaamaa!

Se pitää kyllä todeta, että oma mielikuva jääkiekkoilijoista niinä penaalin vähemmän terävinä yksilöinä karisi. Tyypit olivat ehkä kaikista eniten kartalla, partaveitsen teräviä ajatuksen juoksultaan ja äärimmäisen asiallisia. Ei siis mitään takarivissä omaa showtaan pitäviä urpoja vaan äärimmäisen keskustelukykyisiä nuoria miehiä. Miten tämä on mahdollista?

Muutamia vuosia sitten olisi ehkä päässyt itseltä pari tsihhihhih-tirskahdusta, mutta nyt vaan hymähdin mielessäni.

Mietitte varmaan, että oliko tässä nyt jotain järkeä. Ei, tässä varmaan ollut alunperinkään. Sitä kun vaan on vielä ihan kirkkaana mielessä ne ajat kun perustietoihin kuului käytännössä paikallisjoukkueen pelaajien tiedot kengännumerosta lempibändiin, niin tämä totaalinen tietämättömyys yllätti minut itsenikin! Ja mitä tuohon aiempaan yksityiskohtien tietämiseen tulee, niin puolustuksekseni voin kertoa, että tein useampana kautena pelaajista esittelyt nettiin ja siinä yhteydessä oppi kaikenlaista. Kuulostipa selittelyltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti