lauantai 25. tammikuuta 2014

Ei luovuteta ennenkuin sydänkäyrä on suora

Oli kyllä jossain määrin sellainen viikko, että en ihan hetkeen toivoisi samanlaista. En tiedä mille elämänhallinta kurssille tässä pitäisi oikein hankkiutua kun tuntuu, että hetkittäin hommat lähtee aaaaaivan lapasesta ja sitten rymisee. Pienetkin vastoinkäymiset kun saavat sopivassa mielentilassa ihan mielettömät mittasuhteet! Kävi muutamana hetkenä mielessä, että jos vaan myisi vähän omaisuutensa ja lähtisi ensimmäisellä banaanilaivalla vaikka Timbuktuun.

On taas viimeaikoina ollut melko säännöllisesti öitä, jolloin uni ei oikein meinaa tulla. Se on tuskastuttavaa kun pyörii sängyssä ja alkaa tokikin vielä miettiä asioita joita ei pitäisi aamukahden aikaan suuremmin mielessään kieputella. Koska sitten ei enää varsinkaan uni tule! Tai sitten jos painuu jonkinlaiseen horrokseen, niin viimeistään puolentoista tunnin päästä sitä on taas valveilla ja sama funtsinta jatkuu.

Käväisin työterveydessä näytillä torstaina koska päätin, että ei tätä ole millään muotoa enää tarpeen sietää yhtään pidempää. Tiesin jo mennessäni, että ei siellä terkkarilla ole mitään taikasauvaa, jolla hoitaa asiat kuntoon. Mutta ette usko, mikä helpotus oli kertoa asioistaan henkilölle, jolla ei ole mitään syytä syyllistää tai vähätellä "ongelmiani". Kuten aavistin, mitään äkkiparrannusta ei tuo reissu tuonut mukanaan, mutta olo oli kyllä jotenkin hurjan paljon keveämpi pois lähtiessä kun menomatkalla. Ihan kun olisin jättänyt sinne työterveyden lattialle repullisen kiviä.

Tiistaina menen käymään verikokeissa kaiken varalta ja voipahan käyttää ainakin ensialkuun poissulkutaktiikkaa. Terkkari kehotti myös hankkimaan melatoniinia kokeeksi, että josko siitä saisi edes hieman apua siihen turhaan unen odotteluun iltaisin. Olen niitä nappeja nyt kahtena iltana ottanut ja uni on kyllä illalla tullut miltei samantien kun on vaan päänsä tyynyyn laittanut. Osasyynä on kyllä varmasti ihan totaalinen väsymys ja eiköhän noiden melatoniinintablettien todellinen vaikutus selviä vasta myöhemmin. Jos edes lumevaikutus ja riittävä usko nappien tehoon hoitaisi tehtävänsä. :)

Kaksi yötä olen nyt kyllä nukkunut kuin tukki. Toissa yönä taisi tulla unta liki yhdeksän tuntia yhtäjaksoisesti ja viime yönä nukuin 10 tuntia yhdellä heräämisellä! Oli aika hurrrrrjan hyvä olo kyllä kun tänä aamuna nousi ylös.

Tänään päästään viimeinkin koirien kanssa jäälle! Ja sen reissun jälkeen taidan paistaa lettuja "terveelliseksi välipalaksi". Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. Mie voin omien kokemusten pohjalta myös lämpimästi suositella melatoniinia. Kävin itse muistaakseni joskus heinä-elokuussa hakemassa luontaistuotekaupasta Unia-tabletteja kun tuntui, että nukahtaminen kestää ihan helvetillisen kauan. Kolme kuukautta putkeen imasin yhden joka ilta, ja nykyäänkin aina, jos on epäilys siitä että syystä tai toisesta unentulo voi viivästyä. Sillä, onko vaikutus lumetta vai oikeaa ei miun mielestä oo niinkään väliä - kunhan unta saa niin kaikki toimii paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös muilta kuullut positiivisia käyttäjäkokemuksia. Apteekissa tökkäsivät kouraan juurikin noita Unia-merkkisiä nappeja pienen paketin kokeilumielessä. Ja kun mitkään oikeat uni-/nukahtamislääkkeet ei aiheuta tällä hetkellä mitään "jee, niitä minulle"-reaktiota, niin näillä on hyvä kokeilla. Eikä niitä kyllä terkkarikaan onneksi suositellut. Siinä saisi sitten vielä ottaa funtsintalistalle, että mitä jos tulen riippuvaiseksi unilääkkeistä. Ei kiitos :D Josko sitä tämän 3 viikon "kuurin" jälkeen näkisi että on onko melatoniinilla vaikutusta omaan unettomuuteen. Kolmen illan perusteella voi todeta, että on, mutta viikonloppuisin nyt muutenkin olen nukkunut aina kuin härski silli :P

      Poista
    2. Toivotaan, että apu löytyy :) Miulle tais luontaistuotekaupan täti aikanaan sanoa, ettei kannata säikähtää jos ihan ensimmäisinä iltana vaikutus ei tunnu, kun saattaa ottaa ns. oman aikansa että toimii. Uskon kuitenkin, että kolmessa viikossa jo näkee miten on omalla kohdalla.

      Sama juttu oli myös noiden unilääkkeiden kanssa; miulle tosin sano työterveyshoitaja, että jos tulee univaikeuksia niin ei kun vaan lääkäriltä pyytämään reseptiä. Totesin siihen, että koska meidän perheen kaikki ongelmat juontaa juurensa juurikin pillereistä, niin aion tutustua niihin mentaliteetilla vain kuolleen ruumiini yli. Melatoniini on kuitenkin huomattavasti luonnollisempi vaihtoehto kun sitä löytyy elimistöstä luontaisesti muutenkin. Vähemmän tietty sillon jos/kun stressaa, joten voisin kuvitella ettei siunkaan kohdalla siitä lisämelatoniinista ole ainakaan haittaa.

      Tsemppiä ja kauniita unia ;)

      Poista
    3. Niin, kyllähän tämä sen tehonsa tai tehottomuutensa näyttävät vasta hieman pidemmällä aikavälillä kum yhdessä viikonlopussa. Mutta usko noihin on ainakin kova! :)

      Kiitos ja toivottavasti sielläkin nukutaan hyvin. :)

      Poista