Ensin pyöräytin ehkä pitkästä aikaa parhaat lihapullat tässä taloudessa. Näemmä siis neKIN syntyvät silloin kaikista parhaiten kun ei yritä liikaa paneutua aiheeseen. Suorittaa vaan puolihuolimattomasti ilman minkään valtakunnan mittavälineistöä. Ei sillä, että yleensäkään lihapullia tehdessä paljon aineksia mittailen... Silmämääräisyys on ihan riittävän tarkka mitta. Mutta nyt kyllä huiskin kuppiin vähän sitä ja vähän tätä ja hyviä tuli. Ei jäänyt montaa pulleroa vaikka ajattelin, että saatettaisiin saada huomiselle ruoallekin tuosta annoksesta.
Kun lihaisat pullat saatiin kitusista alas maiskutusten kera, siirryin kiitolaukkaa herkkuleipomusten pariin. Mutakakkua siis.
Olen kahdesti aiemmin kyseistä syntisen hyvää kakkua tehnyt kahdella eri reseptillä. Ensimmäinen kokeilu oli sellainen tahmaisen imelä ja löllösisuksinen kaloripommi. Jälkimmäinen taas hieman lähempänä perinteistä suklaakakkua merkittävästi kuohkeampine rakenteineen.
Tämä tämänpäiväinen versio palasi alkujuurille eli tahmakakku tuli kiepautettua. Ajatushan siis lähti joulusuklaiksi hankituista Maraboun tummasuklaaminilevyistä, jotka olivat omaan makuun ehkä hieman turhankin tummia. Levyt sisälsivät 70% kaakaota eli aika tymäkkää tavaraa. Niissä oli myös aavistus mintunmakua. Kun nämä suklaat eivät oikein muuten kuluneet meillä, niin leivontaan kävivät kyllä enemmän kuin hyvin!
Minttuinen mudcake |
Ja vielä ohje, jos joku sattuu innostumaan tästä tärviöllisen epäterveellisestä herkusta:
300 g tummaa suklaata
300 g margariinia
4 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
5 kpl kananmunia
3 rkl vehnäjauhoja
Sulata suklaa ja rasva kattilassa. Lisää sokerit. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen kananmunat voimakkaasti vatkaten yksi kerrallaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita. 200 astetta, n. 25 minuuttia.
En muista, mistä olen tämän ohjeen napannut. Kunnia siis reseptin keksijälle, kuka hän sitten ikinä onkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti