sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tv-orjan riemuvuosi

Tähän alkuun toteamus, että vatsapöpö vaikuttaa olevan varsin sitkasta laatua. Edelleenkään olo ei ole normaali (no ei kait se ole koskaan...) eli mahassa velloo hetkittäin varsin epämukavasti ja ainoan avun antoi eilen Imodium, mutta nekin ovat onnellisesti loppu eikä täällä laitakaupungilla luonnollisestikaan apteekki palvele näin sunnuntaisin. Ja kuka nyt olisi niin viksu ollut, että olisi eilen käynyt noutamassa uuden paketin varuilta kun älysi nappien loppuneen? En ainakaan minä. Eli kärsitään nyt sitten... Edit: Isäntä kertoikin ilouutisen: Imodiumeja onkin jäljellä! Hän oli ne vaan siirtänyt oletetusta säilytyspaikasta toiseen eli en osannut edes toisaalta hakea. Jesh!

Mutta sitten postauksen otsikon lähempään tarkasteluun.

Niin. Näinä päivinä kun ei ole ollut liiemmin energiaa mihinkään kun päivittäiseen "selviytymiseen", niin tv-tarjonta on tullut kahlattua aika hyvin läpi. Ok, myönnettäköön, että katson kyllä nykyisin muutenkin aivan liian paljon tv:tä. Mutta minkäs tekee kun mielenkiintoisia tai vähintään nipinnapin katsottavuuden rajan ylittäviä ohjelmia on niiiiiin tolkuttoman paljon!

Tehdäänpä miun maun mukkaan -katsaus melko sekalaisessa järjestyksessä.

Ensimmäisenä nyt vaikka Putous, joka tärähti taas eilen kotikatsomoihin täysilaidallisella yllättävän viihdyttävää läpändeerusta. Hahmokisan ehdoton ykkönen on toistaiseksi Jäbä kaikkine vilkkuvine persvakoineen ja "mitä jäbä duunaa" -hokemineen. Ja Putous Idiots nyt oli ihan ehdoton helmi. Keekki ja Sukka irti! <3

Perään Selviytyjät. 24.tuotantokausi saapui viihdyttämään suomalaiskatsomoita. Tätä sarjaa olen tapittanut äidin innoittaman jo ties miten monta kautta. En ihan kaikkia Suomessa näytettyjä kausia ole katsonut, mutta sanotaanko, että viimeisen 6-7 vuoden aikana olen kyllä melko tunnollisesti kaikki seurannut. Toisiaanhan nuo toistavat, mutta silti on vain katsottava ja hankittava ärsytystä kun se koko porukan raivostuttavin kisaaja vaan jatkaa jaksosta toiseen aina yleensä finaaliin saakka.

Ja mitä olisikaan illat ilman Poliisien vierailuja? Onneksi nyt vaan tv-vastaanottimen välityksellä. Ja kun tällä kaudella on mukana paikkakunnan virkavallan edustajat, niin sehän on paikkakuntalaisvelvollisuus nauliutua tv:n ääreen maanantaista torstaihin 20.30. Ok, eihän ne paikalliset kissalanpojat joka jaksossa ole, mutta on niiden muidenkin partioiden tekemisiä mielenkiintoista seurata.

MasterChef Australia on tainnut näkyä Suomessakin jo ihan useamman kauden verran ja täytyy sanoa, että tämä pesee kyllä kotimaiset formaattiapinoinnit melko puhtaasti 6-0. Itse "löysin" sarjan vasta edellisen kauden loppumetreillä ja tätä nyt pyörivää olenkin sitten pyrkinyt tillottamaan aina kun olen vaan suinkin muistanut asettua telkkarin ääreen oikeaan aikaan. Omat keittotaidot huomioon ottaen ohjelmasta ei ihan hirveästi voi kopioida ruokia omaan repertoaariin, mutta onhan se kiva katsoa kun toiset laittaa herkullisia annoksia. Sääli kun maku ei välity tv:n kautta... Ja alkaahan MasterChefistä myös uusi Suomi-versiokin.

Maajussille morsiankin palasi ohjelmistoon tällä viikolla. Joskin tämä ensimmäinen jakso oli uusinta kesältä (?) eli ns. tositoimiin päästään vasta seuraavalla viikolla. Tässä myös sarja, jota olen katsonut alusta alkaen. Maalainen osaa samaistua tällaiseen formaattiin. Ja onhan siinä ollut joka kausi aina katsojillakin syytä hymistelyyn kun kaksi kumppaninjanoista sielua löytää toisensa ja purjehtii yhdessä kohti yhteistä tulevaisuutta. Ah, miten imelää!

Ja mitä olisikaan elämä ilman Salattuja elämiä? Ymmärrykseni mukaan joulutauko päättyy huomenna ja pääsen jälleeeeeen seuraamaan Pihlajakadun huisin jänniä juonenkäänteitä. Aistittehan sarkasmini sinne asti? Pitänee ehkä tunnustaa olevansa jo lähempänä jonkinlaista "tapakatsojaa" kuin aidosti Salkkari-fania. Sitä kun on vuosikausia (ts. koko Salattujen elämien historian ajan) kääntänyt tv:n kolmoselle arki-iltaisin puoli kahdeksalta, niin sitä huomaa tekevänsä sen edelleenkin vaikka sarja nyt ei enää merkittäviä viihde-elämyksiä tarjoakaan.

Mustat lesket on jonkinlainen sarjauutuus, josta en oikeastaan tiedä muuta kun että jonkinlainen kotimainen draamaa, jossa naiskolmikko kyllästyy miestensä hämärähommiin ja sarjan nimi kertonee loput. Pitää nyt ainakin ensimmäinen jakso katsoa.

Ensimmäinen kausi Suomen surkeinta kuskia antoi tällaiselle anti-autoilijalle sekä ajotaidoiltaan varsin rajoittuneelle naiselle jonkin verran lohtua, että on ne jotkut piirun verran huonommatkin kortin saaneet. Mutta itse en kyllä tuohon ohjelmaan lähtisi mukaan. Kivempi vaan olla pienemmän piirin naurunaihe kun päätyä hetkelliseen julkisuuteen vähine auton käsittelytaitoineen. Kyllähän sitä pitää siis kotisohvalla hihitellä kisaajien turaamiselle SSK:n toisellakin tuotantokaudella.

Suomen paras leipomo on jälleen yksi ruokaohjelma lisää tv-tarjontaan. Kaiketi ilmankin oltaisiin voitu pärjätä, mutta onhan tämäkin taas yksi pakko katsoa -kategoriaan menevä reality. Mukana kisassa kun on jopa kaksi paikallista yritystä! Molempien leipomoiden tekeleitä maistaneena myös tiedän, että mitään perusjauhopeukaloita näissä yrityksissä ei työskentele. Kilpaleipomoita tuntematta on toki vaikea arvioida kuinka käy, mutta eiköhän se selviä kevään mittaa.

Valheiden vankien mainos sattui silmiini nyt viikonloppuna jonkin ohjelman mainoskatkolla ja pitihän se sitten käydä tutkailemassa Livtv:n sivulta, että mistä on kyse. Sarjaa kuvaillaan "scripted realityna" ja esittelyn mukaan joka jaksossa on oma tarinansa, jonka pääosassa on ihan tavalliset ihmiset salaisuuksineen sekä taustalla tositarina. Pitänee kyllä katsoa.

Yksi muutaman vuoden takainen mieleiseni sarja Tukka auki aloittaa uusintakierroksen. Nyt jos joku kysyisi, mitä sarjassa tapahtui, joutuisin ehkä vastaamaan "en kyllä muista", mutta uskon ohjelmaa katsellessa muistin palaavaan ja tapahtumien olevankin tuttuja. Jos vaan sattuu olemaan "joutavaa" aikaa jaksojen esityksen aikaan, katson varmasti uudelleen tämän sarjan!

Klikkaa mua saa viimein jatkoa! Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Minttu Mustakallio on mielestäni yksi loistavimpia suomalaisia naisnäyttelijöitä ja tässä hän on kaikessa "jäyhyydessään" nainen paikallaan. Ja tämä on siitä kiva kotimainen, että keskitytään muuhunkin kuin ryyppäämiseen ja tappelemiseen. Öh, no onhan niitäkin mukana, mutta eivät niin keskiössä kun monessa muussa.

Sinkkuelämääkin näytti joku aika sitten palanneen ohjelmaoppaaseen. Moneskohan uusintakierros nyt käynnistyi? Onko joku laskenut? Veikkaan itse liikuttavan jossain kuudennen tai seitsemännen tietämissä. Ei sillä, huippusarja! Itsekin olen katsonut kaikki jaksot ainakin kahteen ellen peräti kolmeen kertaan ja nytkin olen näitä uusintoja katsellut. Mutta olisiko jotain uusiakin sarjoja näytettävänä?

Uusi 112 päästää meidät tirkistelemään hätäkeskuksen elämää. Onko tämä siis sekoitus Poliiseja, Pelastajia, Lainvalvojia ja muita? Mainos on ainakin kiinnostava ja vaikka sarja ehkä onkin jossain määrin negatiivissävytteinen, niin onhan se mielenkiintoista nähdä miten tämä sarja on tehty ja kuinka paljon siinä ns. näytetään. Onko ne kaikista "raaimmat" jätetty pois vai nähdäänkö todella tehtäviä laidasta laitaan?

The Voice of Finland tuo pikkuisen musiikkiakin tähän alkuvuoteen. Tämä formaatti jätti Idolsin kyllä kerrasta jalkoihinsa jo sillä, että mukana on VAIN laulutaitoisia osallistujia. Toki Idolsin tarjoama hupihan perustuu juuri siihen alkukarsintojen huutonaurujen ja myötähäpeän sekoitukseen. Vähemmän siellä näitä wau-äännähdyksiä huulilta karkaa kuten käy VOF:n kanssa joka jaksossa. Ja ne kaikki tuomaritkin kun on nyt niin ihania! Onneksi päästiin sekä Tähkästä että Koivuniemestä.

Perjantai-iltana käänsin tv:n vahingossa YLE2:lle ja jäin katsomaan Siskonpeti-sarjan toisen jakson loppua. Pitänee katsoa ensimmäinen jakso sekä tuo toisen jakson alku Arenasta joku päivä. Oli ihan hauskanoloinen, mutta epäselväksi jäi oliko jo liian tekemällä tehty "hauska". Lisätutkailu kenties sen paljastaa sekä myös selviää se, että kannattaako tuhlata enemmän aikaansa ohjelman kanssa.

Edellä mainitun jälkeen näytti tulleen jälleen myös Kimmo. Tämäkin uusintana. Katsoin edellisellä kerralla kaikki jaksot ja taisi riittää se kerta. Varsin hauska ja hyviä näyttelijöitä, mutta ne torspoilut vielä turhan tuoreessa muistissa edellisestä esityskerrasta että ei tarvitse erikseen tv:n ääreen nauliutua tai menetettyjä jaksoja netistä katsella. Mutta muille kyllä suosittelen tätä jos ei aiemmin ole tullut tutustuttua.

Hyvät ja huonot uutiset on kaiketi yksi parhaimpia sarjoja, joita on viime vuosina tv:stä tullut. Saa olla vapaasti eri mieltä. Viihdyttää, naurattaa ja herättää ajatuksia ajankohtaisilla aiheilla. Ja panelistit nyt vaan on ihan laatuluokitus ykkösessä. Jopa aiemmin jotenkin jäykkiksenä pitämäni Mikko Kuustonen on puhjennut kukkaan ja voisin jopa väittää oikeasti pitäväni hänestä! Tästäkin ohjelmasta nähtävät jaksot ovat jälleen uusintoja, mutta onneksi niitä ensimmäisiä eli voi viihdyttää itseään näitä katsomalla kun ei enää ole jutut tuoreessa muistissa.

Jotten ihan osoittaisi olevani epätoivoinen tv:n orja tappaisi teitä tylsyyteen, niin kaiketi hyvä alkaa lopetella pikku hiljaa. Noiden lisäksi katselen vaihtelevalla menestyksellä näitä melko runsaslukuisia ruokaohjelmia miten kuten muistan. Satunnaisesti tulee myös seurattua erilaisia kotimaisia ja ulkomaisia lifestyle-sarjoja sekä suomalaisista realityistä Suomen huutokauppakeisaria (tästäkin alkaa muuten keväällä uudet jaksot!) ja Suomen tullia. Ja miltähän se Farmi vaikuttaisi? Idea kuulostaa jo niin käsittämättömältä, että uteliaisuus pistää katsomaan. Ainakin kerran.

Myös eläinohjelmia tulee mahdollisuuksien mukaan katsottua. Eläinten pelastuspartio oli ja on hyvä sarja, mutta siitäkin tuntuu pyörivän vaan ne yhdet ja samat jaksot. Eikö muka ole uusia? Myös Uskomaton eläinlääkäri Pol on pitänyt ottaa katsottavien joukkoon kun on vaan siihen aikaan ollut tv:n ääressä.

Summa summaarum. Sanoisinko, että onpa reality-painotteista! Ja eihän tässä tokikaan ole kaikki, mitä töllöstä kyttään. Jos kaikki katsomani luettelisin, riittäisi että laitan linkin ohjelmaoppaaseen. :D Nämä nyt siis vaan sellaisena poimintana, josta kyllä käy ilmi tv-ohjelmamakuni aika hyvin. Vähemmän asiapainotteisella linjalla mennään. Mutta onneksi on vielä toistaiseksi itsellä vapaus päättää, mitä tv:stä haluan katsoa ja mitä en. Uusintoja ja uusinnan uusinnan uusintoja voisi kyllä tulla ehkä huomattavasti vähemmän. Ärsyttää kun katsoo ohjelmaoppaasta, että kohta alkaa joku hyvä ohjelma ja se paljastuukin uusinnaksi. Kertooko tämä vain syvenevästä addiktista vai siitä, että kanavat todella näyttävat turhan paljon samoja ohjelmia uudelleen ja uudelleen tarjonnan ollessa muka rajallista?

2 kommenttia:

  1. Mutta missä on Satuhäät tältä listalta?! Huomennahan sekin käynnistyy, ja esittelyiden ja ennakkokatselupalvelun perusteella aika ns. kirjava on tämänkin vuoden parigalleria. Häähullu tuskin malttaa odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai perskeles! Uusia jaksoja Satuhäistäkin?? Tottahan toki sitäkin "joutuu" seuraamaan. Saa nähdä millanen friikkisirkus häitään tällä kertaa viettää. :D

      Poista